Advocatenkantoor starten, beginnen of oprichten?
9 september 2014 Door: Peter Duijzend

Wil je, je eigen advocatenkantoor? Spannend en leuk. Het starten van een advocatenkantoor begint met de aanmelding bij de Orde van Advocaten. Er komt veel op je af. Welke rechtsvorm kies je en onder welke naam ga je, je advocatenpraktijk beginnen?  Je moet van de orde van advocaten een stichting derdengelden hebben en (aansprakelijkheids)verzekeringen afsluiten.  Via StichtingService kan je goedkoop, snel en online een stichting derdengelden advocatuur laten oprichten via een notaris.

Stichting derdengelden advocatuur

Een Stichting derdengelden wordt opgericht om een rekening te beheren. Deze rekening moet worden gebruikt om namens cliënten bedragen te incasseren, of om tijdelijk bedragen veilig te stellen. Deze ‘derdengelden’ moeten strikt gescheiden blijven van de geldstromen van het advocatenkantoor. Dit om vermogen van cliënten te beschermen tegen oneigenlijk gebruik of faillissement van het advocatenkantoor.  Het toezicht over het beheer van deze stichting derdengelden advocatuur ligt bij het bestuur en de Nederlandse Orde van Advocaten.

Wat kost het oprichten van een stichting derdengelden advocatuur?

Wat kost het oprichten van een stichting derdengelden? De oprichtingskosten zijn via StichtingService € 300,- inclusief btw. Dit bedrag is inclusief volmacht voor oprichting, notariskosten en inschrijving KvK.  Van de KvK ontvang je eenmalig een factuur van € 50,- inschrijfkosten. Deze kosten zitten niet in ons tarief. Direct een stichting derdengelden advocatuur aanvragen kan via deze link >>>

Bestuur van de stichting

De stichting moet worden vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende bestuursleden, waarvan er tenminste één advocaat is.  Zijn er meer dan twee bestuurders dan moet ten minste de helft van de leden van het bestuur advocaat zijn. Een accountant mag ook deel nemen aan het bestuur. Daarnaast zijn er een aantal vrije beroeps beoefenaren die bestuurslid mogen worden van de stichting. Deze vrije beroeps beoefenaren moeten genoemd worden in de Samenwerkingsverordening 1993. Van belang is dat een bestuurslid onafhankelijk is. Er mag geen dienstverband zijn of een patroon.

Stichting derdengelden advocatuur oprichten tegen lage kosten? StichtingService heeft ruime ervaring met het oprichten van derdengelden stichtingen. De kosten bedragen € 350,- inclusief btw voor de oprichting. Dit is inclusief notariskosten. Vraag direct je eigen stichting aan via ons online aanvraagformulier>>.
, , , ,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De velden met * zijn verplicht.