Kosten oprichten stichting

Met welke kosten moet u rekening houden als u een stichting opricht? Het gaat hierbij om eenmalige kosten zoals notariskosten, inschrijvingskosten bij de Kamer van Koophandel, legalisatiekosten, huisstijl en logo ontwerp. Daarnaast zijn er ook terugkerende kosten zoals bankkosten, bestuur- en vergaderkosten, kantoorartikelen, abonnementen, contributies en administratiekosten. Bij StichtingService treft u op deze pagina een overzicht aan van de kosten voor het oprichten van een ANBI, SBBI, Claimstichting, stichting derdengelden (advocaten) of een stichting administratiekantoor (STAK).

Vergelijk tarieven online aanbieders van stichtingen

Vergelijkt u ook alle stichtingstarieven voordat u een keuze maakt? StichtingService heeft voor u haar tarief voor het oprichten van een “gewone” stichting bij volmacht vergeleken met andere websites die een vergelijkbare dienstverlening aanbieden. Waar moet u op letten voordat u een stichting laat oprichten? Vaak wordt het tarief van de oprichtingsakte opgegeven. U dient na te gaan of de recherchekosten door de notaris onderdeel uitmaken van het tarief of apart doorbelast worden. Om de procedure schriftelijk af te wikkelen moeten er volmachten opgesteld worden. StichtingService rekent hier geen extra kosten voor. Andere aanbieders kunnen dat wel doen. Een aantal kosten zit niet in de genoemde tarieven. Dat zijn bijvoorbeeld de kosten die gemaakt moeten worden om vast te stellen dat de handtekening op een volmacht inderdaad van de ondertekenaar is (legalisatie). Verder geldt dat als u specifieke wensen hebt er maatwerk geleverd moet worden. Hiervoor wordt er bij StichtingService een ander tarief met u afgesproken. Hieronder een overzicht van de verschillende online aanbieders van stichtingen en hun tarieven. Het gaat hier om het oprichten van een “gewone” stichting bij volmacht. Let op! Als u niet met alle bestuurders bij de notaris langs wil gaan dan zijn volmachten noodzakelijk.

Aanbieders op peildatum 24-10-2017Oprichtingsakte stichting inclusief BTWKvK inschrijvingskostenVolmacht oprichten stichtingOverige notariskosten (recherches GBA/VIS/CIR/CUR)totale kosten oprichting bij volmacht
StichtingService.nl€ 350€ 50inclusiefinclusief 3 bestuursleden€ 400
Nieuwestichting.nl€ 399€ 50onbekendonbekend?
Doehetzelfnotaris.nl€ 300€ 50onbekend€ 12,50 P.P. (bij een tweede of meer)?
Startstichting.nl€ 290€ 50onbekendonbekend?
Stichtingdirect.nl€ 453,75€ 50onbekendonbekend?

degoedkoopstenotaris.nl

Op www.degoedkoopstenotaris.nl wordt een stichting vanaf € 250,- aangeboden. Onduidelijk is voor hoeveel bestuurders dit geldt en of er extra kosten worden doorbelast voor volmachten.

Direct online een stichting aanvragen?

Wilt u dat wij een stichting voor u oprichten? Vraag deze dan direct online aan via ons online aanvraagformulier stichting>>>. Houd uw gegevens en de gegevens van de overige bestuurders en de stichtingbij de hand. U kunt alvast per bestuurder een datacard voor de Kamer van Koophandel invullen en samen met uw legitimatiebewijs inscannen. Een invulbare datacard kunt u hier downloaden>>>